Baspaket One.com
15 SEK/mån
115 SEK uppl.
 • Trafik: Obegränsad
 • Utrymme: Obegränsat
 • Domäner: 1st
 • Epost: Obegränsat
 • Plattform: Linux.

Övrigt

 • Språk: PHP.
 • Databaser: mySQL (1)
 • Backup: Dagligen
 • SSL: Nej
 • Cronjobs: Nej
 • Snabbinstallationer: Blogg.

One.com erbjuder ett billigt baspaket som passar för dig som ska bygga en enkel webbplats som inte kräver alltför hög prestanda. Domännamn ingår. Prisvärt!

One.com

One.com är ett webbhotell som lämpar sig väl för nybörjare och enklare webbplatser. Fri trafik gäller så länge som du använder webbhotellet för normalt bruk. Med normalt bruk menas ungefär att du inte använder webbhotellet till streaming av musik och videos m.m.

One.com är ett webbhotell som lämpar sig väl för nybörjare och enklare webbplatser. Fri trafik gäller så länge som du använder webbhotellet för normalt bruk. Med normalt bruk menas ungefär att du inte använder webbhotellet till streaming av musik och videos m.m.

Bra webbhotell för den enkla webbplatsen

One har en enkel men komplett och funktionell lösning som jag skulle kunna rekommendera till vilken nybörjare som helst som första webbhotell. Kapaciteten håller även för dig som har en relativt välbesökt webbplats. Med sina cirka 500 unika besökare per dag hade Webbdesigna.se inga som helst problem när sajten en gång i tiden låg hos One.

Håller vad de lovar

Vad är då One.com:s svagheter? Ingen skulle jag vilja säga. De anger klart och tydligt vad som levereras och de levererar det på ett bra sätt. One har helt enkelt bra funktionalitet samtidigt som det är billigt. 12:- per månad för hosting är inget man kan klaga på alls.

Hos One kan du bara köpa ett domännamn per abonnemang. Vill du skapa en till webbplats så måste du köpa ett till webbpaket.

Färdiga lösningar för blogg och hemsida

Några lösningar som "Easy Install Toolbox" för externa publiceringsverktyg finns inte, men One erbjuder sina egna lösningar för att skapa enkla lösningar för både hemsidor och bloggar och dessa installeras med ett enkelt klick. Om du vill installera Wordpress så måste du själv ladda upp filerna och göra de grundinställningar som krävs i Wordpress konfigurationsfil, skriva in dina databasuppgifter och ladda upp filerna.

One är stabilt och ett vettig alternativ för de flesta som vill skapa en relativt enkel webbplats. WebbHotellBilligt.se skulle exempelvis kunna köras hos One utan problem, men då är det också en hårdkodad sajt som inte bygger på några färdiga publiceringssystem.

Jag ger One de bästa rekommendationer om du precis är ute efter att skapa din första egna webbplats. De är även bra om du vet vad du behöver och vill skapa något normalstort som inte kräver så många installationer av olika program som är särskilt krävande rent prestandamässigt (databaser/php-scripts). Wordpress fungerar bra, men att räkna med att tyngre saker ska kunna köras utan problem är önsketänkande. Man får vad man betalar för och räknar du med något tyngre trafik kan du lika gärna välja ett webbhotell i en något högre prisklass direkt.

Supporten är duktig och hjälpsam även om support bara ges via email och chat. På svenska.